Twinkle | Digital Commerce

IZettle presenteert eigen e-commerce platform

2018-04-19
1389781
  • 0:52

IZettle, groot geworden met laagdrempelige mobiele kassasoftware, gaat zijn fysieke winkelklanten aan een webwinkel helpen.

Het Zweedse bedrijf presenteert vandaag naar eigen zeggen zijn grootste productlancering sinds de oprichting in 2011: iZettle E-commerce, overigens ook los af te nemen.

Het moet mkb’ers de tools bieden eenvoudig met online verkopen te beginnen. Om met iZettle-oprichter en ceo Jacob de Geer te spreken:

Shopify simplified

De verkoopsoftware komt allereerst beschikbaar in thuisland Zweden en Groot-Brittannië. In de UK rekent iZettle merchants 29 pond per maand en 2,5 procent transactiecommissie voor het gebruik van het platform. Later moeten andere Europese en landen in Latijns-Amerika volgen.

Online verkoopambities

Volgens De Geer wordt de doelgroep van kleinere ondernemers met online verkoopambities nu nog onvoldoende bediend. IZettle wil daar verandering in brengen, zoals het dat eerder deed met POS-betalingen middels een dongel.

Square

Square, de grotere Amerikaanse concurrent van iZettle, lanceerde vorig jaar een soortgelijke e-commerce oplossing. Die is (nog) niet in Europa beschikbaar. Square is überhaupt ook pas relatief kort op ons continent actief.