Twinkle | Digital Commerce

Investeerder Takeaway.com verkoopt 110 miljoen aan aandelen

2018-03-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:17

Investeringsmaatschappij Prime Ventures heeft zo'n 2,4 miljoen aandelen in maaltijdbezorger Takeaway.com verkocht. De aandeelhouder heeft daarmee ongeveer 110 miljoen euro opgehaald.

De verkochte aandelen zijn goed voor een aandelenbelang van 5,4 procent in Takeaway.com. Door de verkoop is het belang van Prime Ventures gedaald naar 11,2 procent. De maatschappij mag pas vanaf 15 mei weer aandelen verkopen.

Cijfers

Takeaway.com, dat vandaag zijn jaarrapport presenteert, schreef vorig jaar een verlies van 42 miljoen euro. De omzet van het bedrijf groeide daarentegen met 49 procent. De groeicijfers zijn vooral te danken aan een sterke omzetstijging in Duitsland. Bij onze oosterburen behaalde het bedrijf vorig jaar 57 procent meer omzet. De omzet van het Nederlands Thuisbezorgd.nl steeg vorig jaar met 35 procent naar 74 miljoen euro. Het aantal orders groeide met 30 procent naar ruim 27 miljoen bestellingen. 

Scoober

Takeaway.com meldt in het jaarverslag dat zijn eigen bezorgdienst Scoober in 2017 bijna één miljoen bestellingen bezorgde. Dat is 1,4 procent van alle bezorgde orders in dat jaar. Dat aandeel moet volgens ceo Jitse Groen in de toekomst groeien naar 5 procent. 'Met investeringen willen we dat opvoeren', liet Groen destijds opmerken aan Het Parool.

Uitbreiding

Vorig maand maakte Takeaway.com bekend naar Oost-Europa uit te breiden. De maaltijdbezorger nam het Bulgaarse BGmenu en het Roemeense Oliviera over. Het bedrijf wil met de acquisities naar eigen zeggen zijn marktpositie in Oost-Europa versterken. Takeaway.com is al marktleider in Nederland, Duitsland, Polen, België en Oostenrijk.