Twinkle | Digital Commerce

Investeerder verkoopt deel Zalando-aandelen

2019-09-17
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Investeringsmaatschappij Kinnevik verkoopt een deel van zijn aandelenpakket in Zalando. De investeerder uit Zweden heeft nu nog iets meer dan een kwart van de aandelen van de fashionretailer in handen.

In totaal heeft het bedrijf zo’n 13 miljoen aandelen verkocht, zo’n 5,2 procent van zijn aandelenpakket, voor 558 miljoen euro.

Volgens Kinnevik heeft de verkoop van het aantal aandelen niets te maken met vertrouwen in de fashion retailer. De investeerder zegt simpelweg meer te willen investeren in andere ondernemingen, en daar geld voor vrij te willen maken. ‘We hebben het volste vertrouwen dat de platformstrategie van Zalando het bedrijf in staat zal stellen zijn klanten beter van dienst te zijn door gebruik te maken van zijn unieke mogelijkheden op het gebied van technologie en logistiek’, aldus  Georgi Ganev, ceo van Kinnevik,

Het bedrijf laat weten het komende halfjaar geen verdere wijzigingen in het aandelenpakket in Zalando door te voeren. Het is niet bekend in welke bedrijven Kinnevik wil gaan investeren.