Twinkle | Digital Commerce

Online winkelen op vier wielen bij JD.com

2018-03-21
1000562
  • 0:59

Een samenwerking tussen JD.com en autofabrikant Geely ontsluit de nieuwe modellen Boyue SUV voor e-commerce: met één klik kunnen gebruikers straks kopen vanuit hun auto.

De Chinese e-tailreus integreert zijn smart home platform Alpha in het besturingssysteem van de SUV's. De connected car-oplossing maakt gebruik van door JD.com ontwikkelde technieken op het gebied van AI, IoT en big data. Daardoor kan de eigenaar van de auto niet alleen op afstand de verwarming of airconditioning aanzetten, maar ook onderweg met een speciaal ontwikkeld één-klik-systeem autotoebehoren, maar ook andere producten aanschaffen.

Winkelen waar en wanneer je wilt

'Terwijl we de grenzen van de detailhandel online en offline blijven verleggen, door nieuwe slimme oplossingen en producten te integreren, maakt onze geavanceerde technologie het onze gebruikers gemakkelijker en handiger om te winkelen waar en wanneer ze maar willen', zegt JD.com-vice president Kefeng Li. 'Bij het uitbreiden van Alpha naar auto's is the sky the limit in termen van andere connected services die we in de toekomst stuurprogramma's kunnen bieden.'