Twinkle | Digital Commerce

Audi verkoopt dit jaar auto’s online

2019-03-11
1000562
  • [nieuws]
  • 1:13

Audi is het eerste automerk van de Volkswagen Group dat dit jaar een model online gaat verkopen. Het betreft een test, zo laat sales manager Martin Sander weten.

Eerder liet moederbedrijf Volkswagen Group al weten dat vanaf 2020 de strategie wordt aangepast. Het bedrijf gaat meer inzetten op online verkoop - sluit daarom een aanzienlijk deel van zijn showrooms - en consumenten kunnen dan 24 uur per dag auto’s online kopen.

Volgens Sander hoort online verkoop van auto’s bij de toekomst, zo liet hij weten tijdens de Geneva International Motor Show. ‘We gaan voor de eerste keer voertuigen online verkopen aan de eindgebruikers.’ Op dit moment is het nog niet duidelijk om welk model het gaat. Naar verwachting wordt dit tijdens de jaarlijkse persconferentie op 14 maart bekendgemaakt.

Enkele jaren geleden uitten Duitse dealers van Volkswagen nog hun ongenoegen om de plannen om het merk te digitaliseren. Volgens hen zou de transformatie voor hen juist duur uitpakken.

Tesla

De Volkswagen Group is niet de enige autofabrikant die inzet in de online verkoop van de voertuigen. Zo gaf Tesla begin maart nog te kennen binnenkort het grootste deel van zijn winkels te sluiten en de elektrische auto’s alleen nog maar online te willen verkopen. Dat doet de onderneming om de Tesla’s tegen een lager tarief aan te kunnen bieden. De overgebleven winkels dienen dan ook als servicepunt.

Lees ook: 'Nieuwe auto online kiezen en afrekenen' (Twinkle 1 2019)