Twinkle | Digital Commerce

Amazon levert ook in auto’s van Ford

2019-04-30
1000562
  • 0:58

Amazon lanceerde vorig jaar een dienst waarbij Prime-leden in Amerika pakketjes in hun auto kunnen laten bezorgen. Deze dienst is nu ook beschikbaar voor eigenaren van Ford-wagens.

Dat schrijft TechCrunch. De dienst Key by Amazon lanceerde vorig jaar. En was beschikbaar voor consumenten die over een auto beschikten met software die de Amazon Key-applicatie ondersteunen. Dit was echter alleen geschikt voor de nieuwere modellen. Dat geldt nu ook voor zowel de auto’s van Ford, als ook voor dochtermerk Lincoln.

Ford-modellen die in of na 2017 zijn gebouwd ondersteunen de dienst. Voor Lincoln-modellen geldt dit voor auto’s die in 2018 of later zijn gebouwd. Deze auto’s beschikken namelijk over een modem die verbonden is met Ford’s clouddiensten, FordPass Connect en Lincoln Way.

Applicatie

Consumenten die gebruikmaken van de in-car delivery-dienst van Key by Amazon hoeven daarvoor alleen de Amazon Key-applicatie te downloaden. Werknemers van Amazon krijgen vervolgens een eenmalige optie om de kofferbak te openen. Overigens geldt de dienst alleen voor pakketjes die niet zwaarder zijn dan zo’n 22 kilogram, en niet groter dan 66 x 53 x 40 cm.