Twinkle | Digital Commerce

WhatsApp introduceert betaalfunctie

2018-02-09
1458820
  • 0:52

WhatsApp staat voor de uitrol van WhatsApp Payments, in India. De eerste consumenten kunnen daar geld overmaken via de berichtendienst, voorlopig alleen nog naar elkaar (peer-to-peer).

Momenteel kan slechts een kleine groep de betaalfunctionaliteit gebruiken, schrijft onder andere de Britse kwaliteitskrant The Independent. Op internet circuleren screenshots van Indiërs die WhatsApp Payments in de app voorbij zagen komen:

‘UPI’ staat voor Unified Payments Interface, waarmee transacties tussen bankrekeningen kosteloos zijn. Door deze standaard is in India een woud aan betaaldienstverleners ontstaan, waar WhatsApp nu ook in stapt. Niet gezegd is dat het bedrijf de betaalfunctionaliteit ook elders wil uitrollen, al maakt eigenaar Facebook ook werk van onderlinge betalingen in Messenger, in navolging van de Chinese ‘killer app’ WeChat; betalen geldt als een logische aanvulling op in app-communicatie.

WhatsAppp Business

Sinds eind januari is WhatsApp Business, waarvoor KLM als testpartner fungeerde, in ons land beschikbaar. Vorig jaar al gingen er geruchten over de komst van betaalfunctionaliteit in de zakelijke variant van de berichtenservice, maar daarvan is vooralsnog geen sprake.