Twinkle | Digital Commerce

MyCom in handen van Zweedse Kijkshop-koper

2018-02-02
980550
  • [nieuws]
  • 1:31

De Zweedse investeringsmaatschappij die de Kijkshop-keten in september overnam, heeft eveneens de hand gelegd op elektronicaretailer MyCom. Dat heeft zijn intrede al gemaakt op online platform Tone, waardoor het naast een peer-to-peer-model straks ook een variant met betaald b2c-advies kent.

In de winkelstraat heeft MyCom nog veertien filialen. Op online platform Tone krijgt de keten een eigen plekje, naast KijkBijMij; consumenten kunnen er straks niet alleen MyCom-klanten, maar ook medewerkers om verkoopadvies vragen.

Betaalde video-chat met 'MyCom-gecertificeerden'

'Soon this community will share their expertise via live video interaction. Paid by the minute, thus affordable for everyONE', luidt de introductietekst van The ONE Ventures. Waar Tone vanaf het begin gepresenteerd werd als een c2c-platform, blijkt dat nu dus ook een betaalde vorm van professionele adviseurs te omvatten.

Op een voorbeeld dat The ONE op zijn website plaatst, kost een video-chat met een 'certified MyCom'-adviseur 1,10 euro per minuut; de peer-to-peer-adviseurs van KijkBijMij - inmiddels 1762 - krijgen juist een commissie van de eventuele aankoop die uit het advies volgt.

MyCom en KijkBijMij

Die nieuwe strategie moet het aantal gebruikers van KijkBijMij, dat nu rond de 100.000 zou liggen, het komende halfjaar vervijfvoudigen, verwacht topman Björn Serving. MyCom pakt daarnaast de dienstverlening van KijkBijMij op; de online variant van Kijkshop ondervindt op dat gebied problemen sinds het faillissement van de Kijkshop-winkels, begin vorige week. Het KijkBijMij-platform kent een eigen app; te verwachten valt dat die er ook komt voor MyCom.

Oude bekenden

MyCom-oprichter Steven Bakker was al langere tijd als ondernemer betrokken bij de The ONE Ventures, ontwikkelaar van Tone. Nu behoren ook MyCom-eigenaren Peter Groenewoud en Marco Heestermans tot de directie van The ONE; zij kochten de keten na het faillissement van de overkoepelende Bas Group in 2015, kort nadat Bakker er vertrok.