Twinkle | Digital Commerce

WhatsApp Business van start in vijf landen; rest van de wereld volgt snel

2018-01-19
1000562
  • [nieuws]
  • 1:30

WhatsApp heeft zijn zakelijke dienst officieel in vijf landen gelanceerd. De dienst is in Indonesië, Italië, Mexico, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten beschikbaar. De rest van de wereld volgt snel.

Dat meldt directeur Matt Idema in een interview aan Reuters. De dienst is bedoeld voor bedrijven die veel met WhatsApp werken en moeite hebben de berichtenstroom te onderhouden. Zo kunnen bedrijven met een zakelijk account automatische welkomstberichten instellen, chatten met klanten en informatie delen zoals openingstijden en bedrijfsinformatie. 

In augustus begon WhatsApp met een pilot omtrent zakelijke accounts. 'WhatsApp is exploring ways for you to communicate with the businesses that matter to you', was de boodschap destijds aan bedrijven. Door middel van een groen vinkje zagen WhatsApp-gebruikers dat het om een zakelijk account ging. Ook zou WhatsApp bezig zijn met een optie om betalingen in zakelijke accounts te verwerken. Die optie moet b2c-betalingen in de toekomst mogelijk maken.

Facebook

Via Facebook, dat WhatsApp in 2014 overnam, was het al langer mogelijk naar zakelijke accounts door te linken. Facebook koppelt advertenties rechtstreeks aan WhatsApp-accounts van bedrijven in de VS, zodat bezoekers gemakkelijk in contact kunnen komen met die bedrijven.

KLM

Een partnerschap met de KLM zorgde ervoor dat de luchtvaartmaatschappij als één van de eerste in het bezit was van een zakelijk acocunt. Klanten konden direct vragen stellen aan de vliegtuigmaatschappij en een verzoek doen om hun boekingsbevesting, incheckmelding, instapkaart, en vluchtwijzigingen te ontvangen. 

De app WhatsApp Business is in de Google Play-store te downloaden. Later moet er ook een app voor de iPhone komen. In de komende weken wordt de dienst ook in de rest van de wereld beschikbaar.