Twinkle | Digital Commerce

Alleen foto nodig om advertentie te plaatsen op Marktplaats

2018-02-08
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Wie een advertentie op marktplaats zet, hoeft daarvoor alleen een foto te uploaden. De veilingsite komt binnenkort met fotoherkenning.

Het platform wil op die manier de snelheid van het plaatsingsproces verhogen, meldt directeur Olivier van Duijn tegen Bright. Marktplaats heeft als wens om deals tussen verkoper en koper in een tijdsbestek van vijf minuten af te ronden.

Informatie aanvullen

Om een advertentie te plaatsen, hoeven gebruikers alleen nog maar een foto te maken van het object dat ze willen aanbieden. Marktplaats vult zelf de nodige informatie als merk en formaat in. Ook geeft de site een adviesprijs.

Snelheid

Om het handelen op Marktplaats sneller te maken, kwam het platform in het verleden al met verschillende vernieuwingen. Zo introduceerde het bedrijf vorig jaar een chatbot. De chatbot bouwt door gesprekken woordkennis op en leert synoniemen herkennen. Ook werd betalen met iDeal bechikbaar op de veilingsite. Het platform gaf aan het handelen 'sneller en leuker' te willen maken. In datzelfde jaar bracht Marktplaats de Gelijk Oversteken-functie naar de veilingsite. Waarbij de verkoper de betaling pas ontvangt, als de koper het product in handen heeft.