Twinkle | Digital Commerce

Amazon brengt personal shopper in woonkamer

2017-05-28
25641442
  • [nieuws]
  • 1:01

Amazon heeft een nieuw Echo-apparaat gelanceerd dat aan de hand van foto’s en video’s fungeert als een personal shopper bij de gebruiker thuis. Een e-commerce functie heeft de tool nog niet, maar dat zou een logisch vervolg zijn.

Echo Look, zoals het apparaat heet, laat de gebruiker foto’s en video’s van zichzelf maken, die worden opgeslagen in een lookbook. Vervolgens kunnen zij met een stemcommando twee foto’s met verschillende outfits vergelijken.

Style Check
De ingebouwde Style Check beoordeelt de outfits op basis van maat, kleuren, styling, het seizoen en de huidige modetrends. Ook helpen mode-experts binnen het Amazon-team in de vergelijking en wordt de Style Check uiteindelijk steeds slimmer. Daarnaast geeft het apparaat informatie over de drukte van het verkeer en de weersomstandigheden van de dag, zodat gebruikers voorbereid de deur uitgaan.

E-commerce en customer service
Volgens Retaildive is het een kwestie van tijd tot Amazon een e-commerce functie koppelt aan Echo Look. Ook zou een customer service functie tot de mogelijkheden kunnen behoren door de integratie van video. De retailgigant doet nog geheimzinnig over de vervolgstappen.