Twinkle | Digital Commerce

Betalen met iDeal op Marktplaats

2017-10-05
1897878
  • 1:26

Marktplaats is naar eigen zeggen ‘in het geheim begonnen met het testen van betaalverzoeken’. Het platform zegt het handelen daarmee sneller en leuker te willen maken. De betaaloptie (iDeal) zal ook het vertrouwen van kopers en verkopers ten goede komen.

Marktplaats speelt al langer met de gedachte om een betaalmogelijkheid aan de site toe te voegen. ‘Ik kan me voorstellen dat de transactie in de toekomst op een bepaalde wijze op Marktplaats gedaan wordt’, liet ceo Olivier van Duijn anderhalf jaar geleden optekenen. Drie jaar geleden zei hij al dat 'een "bestel nu"-knop heel goed op Marktplaats.nl zou kunnen passen’.

Deze week is een Betalingsoverzicht toegevoegd aan Mijn Marktplaats, leert een update van de mobiele app (iOS, Android).

‘In deze versie hebben we het Betalingsoverzicht toegevoegd aan Mijn Marktplaats. Deze pagina geeft (je raadt het al) een overzicht van al de betalingen die je gedaan hebt via Marktplaats. Wacht?! Betalingen via Marktplaats?! Ja! We zijn in het geheim begonnen met het testen van Betaalverzoeken. Onze manier om betalingen via Marktplaats sneller en leuker te maken. Geïnteresseerd om Betaalverzoeken te gebruiken? Ga dan naar het Betalingsoverzicht en schrijf je in!'

Inschrijvers kunnen ‘binnenkort’ betalen of betaald worden via iDeal.Online Betaalplatform
Betaalvereniging Nederland gaf begin dit jaar de eerste niet-bancaire licentie uit voor c2c-betalingen via iDeal. De primeur, voor psp het Online Betaalplatform, opende de poort voor consumentenbetalingen op Marktplaats via iDeal.

Voor zijn outlet werkt Marktplaats al langer samen met de payment service provider, om betalingen tussen zakelijke verkopers en consumenten te faciliteren. Zo kunnen consumenten middels een blauwe koopknop op Marktplaats direct een Dell-computer kopen (via Factory Refurb) en afrekenen met iDeal.