Twinkle | Digital Commerce

Meerderheid iDeal-betalingen met mobiel device

2018-01-17
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Meer dan de helft van alle transacties via iDeal vindt plaats met een mobiel device. Het aantal iDeal-betalingen steeg vorig jaar met ruim een derde naar iets meer dan 378 miljoen.

Consumenten gaven in 2017 gemiddeld 86 euro uit per bestelling. De totale iDeal omzet bedroeg daarmee 32,5 miljard. In oktober van dat jaar werd de 1,5 miljardste overboeking geregistreerd. De laatste 500 miljoen iDeal-transacties vonden in anderhalf jaar tijd plaats. Dat is een stuk sneller dan de eerste miljard, daar deed men tien jaar over. 

Groei door e-commerce

Als oorzaak voor de groei noemt Currence de opkomst van de e-commerce in Nederland. Inmiddels bieden e-tailers uit zestig landen iDeal als betaalmethode aan. Het aandeel van iDeal betreft 57 procent.

Mobiele apps

In 2016 lanceerde meerdere apps waarmee consumenten door middel van QR-codes met iDeal konden afrekenen. In 2018 willen ook banken die methode gebruiken. Het is al langer mogelijk om in de mobiele apps van banken met iDeal te betalen, onder meer bij ING, Rabobank en SNS Bank.