Twinkle | Digital Commerce

Betalen met iDeal binnen app Rabobank mogelijk

2017-10-05
180101
  • 1:18

Klanten van de Rabobank kunnen vanaf vandaag gebruik gaan maken van mobiel iDeal, zo meldt de bank vanochtend op zijn site. De lancering komt ruim twee jaar nadat Rabobank aankondigde te willen starten met mobiele iDeal-betalingen.

‘Vanaf nu kunt u via de Rabo Bankieren App (iOS en Android) makkelijk en snel betalen met iDeal. Online winkelen via uw smartphone of tablet wordt zo nóg makkelijker’, luidt het bericht van de Rabobank vanochtend. ‘Bij het afrekenen van uw mobiele online aankopen kiest u voor 'Betalen met iDeal'. Als u de Rabo Bankieren App heeft geïnstalleerd en geregistreerd op uw smartphone of tablet, wordt u automatisch doorgeleid. U kunt vervolgens via de app uw betaling afronden zoals u dat gewend bent.’

Update mobiele applicatie
De officiële start van mobiel iDeal bij de Rabobank volgt op de update van de mobiele applicatie van de bank van vorige week. Dankzij deze update kunnen klanten ook zonder random reader mobiel geld overmaken naar onbekende rekeningnummers. De Rabobank gaf toen al aan dat de start van mobiel iDeal nabij was.

Lang gewacht
Ondanks verschillende beloften, een geslaagd experiment met Bol.com en een oproep aan de markt heeft Rabo’s introductie van mobiel iDeal lang op zich laten wachten. ‘Maar het komt echt soon, geloof me, dit jaar’, zei Gertjan Rösken namens de bank op het laatste Online Betaal Congres. Daar vertelde hij dat de migratie naar Sepa (Single Euro Payments Area) hoger op de agenda stond bij Rabobank.