Twinkle | Digital Commerce

SNS Bank laat klanten iDeal-betalingen mobiel afrekenen

2017-10-05
180101
  • 0:59

SNS Bank maakt het voor zijn klanten mogelijk om alle iDeal-betalingen in de mobiele app af te ronden. Een ‘digipas’ is dan niet meer nodig. De app is via een QR-code gekoppeld aan de desktopsite.

Gemiddeld wordt 60 procent van alle online betalingen via de pc of laptop gedaan, zo meldt SNS Bank volgens Nu.nl. De iDeal-betalingen kunnen nu via de SNS digipas worden voldaan én worden geopend in de mobiele app.

QR-code
De desktopsite geeft een QR-code af wanneer een iDeal-betaling in bijvoorbeeld een webwinkel gedaan moet worden. Deze code kunnen zij met hun smartphone scannen, waarna de betaling in de app opent. Daar voert de klant een zelfgekozen pincode in ter bevestiging.

Mobiel iDeal
ABN Amro was afgelopen juni de laatste van de drie grootste Nederlandse banken die mobiel iDeal beschikbaar maakte. De Rabobank introduceerde mobiel iDeal al in september 2013, ING volgde een maand later. Laatstgenoemde heeft onlangs ook betalen met de vingerafdruk voor mobiel iDeal mogelijk gemaakt. Dit kan met de Touch ID op nieuwere iPhones en iPads.