Twinkle | Digital Commerce

Adam Brandstore door met webshop en helft winkels

2018-01-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Duetz Kleding is de nieuwe eigenaar van de helft van de winkels en de webshop van Adam Brandstore. Het merk blijft door die overname voortbestaan.

Het familiebedrijf uit Zeist neemt 17 Adam Brandstore-vestigingen, veertig man personeel en de merkrechten op de naam 'Adam', evenals die van de webshop. Via de Adam-winkels wordt momenteel de laatste voorraad van de McGregor- en Gaastra-kleding verkocht. Naar verluidt hebben zich inmiddels ook voor die formules kopers aangediend.

De overname betekent een flinke uitbreiding voor Pim en Astrid Duetz: 'We groeien in één keer van servet naar tafellaken. Door deze overname kunnen we achter de schermen een nog meer klantgerichte organisatie neerzetten en ons hele bedrijf toekomstbestendiger maken. De concurrentie van online platformen neemt snel toe. Om ons bedrijf daarvoor klaar te stomen zijn een brede landelijke spreiding en een investering in digitale techniek broodnodig.'

Financiële problemen

De drie herenmodemerken verkeren sinds medio 2016 in zwaar weer: moederbedrijf McGregor Fashion Group, dat een jaar daarvóór nog de 125e plek in de Twinkle100 bezette, verkeerde in surseance van betaling. Een doorstart onder nieuwe eigenaar Doniger Fashion Group mocht ook niet baten; ook dat bedrijf raakte in financiële nood.

Afgelopen september ontfermde mode-ondernemer Rens van de Schoor zich over de merken. Kort daarna concludeerde hij echter dat een doorstart toch niet mogelijk was.