Twinkle | Digital Commerce

Flinders stapt in klusdiensten

2018-01-03
980551
  • [nieuws]
  • 1:15

Flinders sluit 2017 af met een groeicijfer van 39 procent. De woonwebwinkel trapt het nieuwe jaar af met nieuwe productcategorieën op klusgebied.

Consumenten op meubeljacht kunnen binnenkort ook artikelen op het gebied van verf, raamdecoratie en vloeren aanschaffen bij de nummer 156 van de Twinkle100. 'Zo bereiken we onze ambitie waarmee we de totale inrichting van woningen en kantoren op ons kunnen nemen', aldus oprichter en ceo Geert-Jan Smits. 'Daarnaast willen we de klant verder ontzorgen door diensten aan te bieden zoals behangen, verven en het monteren van verlichting en raamdecoratie.' Daartoe sloot Flinders een samenwerking met klusplatform Uw Rechterhand BV.

Nieuw jasje

De interieurshop verzendt sinds een jaar vanuit zijn nieuwe distributiecentrum in Amsterdam, dat bijna zesduizend vierkante meter extra ruimte biedt aan de 25.000 producten die het assortiment inmiddels telt. Met een toevoeging van 7.000 artikelen gedurende het afgelopen jaar wordt ook dat nieuwe jasje te klein; Flinders voegt er daarom 25 procent extra ruimte aan toe.

Over de grens

Het buitenlandse aandeel in de omzet van de webwinkel stijgt; zo'n twintig procent ervan bestaat uit crossborder-verdiensten, met name vanuit buurlanden Duitsland en België, waar Flinders sinds 2013 verkoopt. In april kreeg de e-tailer, die in 2016 door het FD werd betiteld als 'snelle groeier', ontving drie miljoen euro groeigeld van RTL Ventures in ruil voor een minderheidsbelang. Dat geld steekt Flinders onder meer in een eigen magazine.