Twinkle | Digital Commerce

Moederbedrijf Werkspot neemt grootste concurrent over

2017-05-28
24891400
  • [nieuws]
  • 1:05

HomeAdvisor, onder meer eigenaar van het Nederlandse Werkspot, neemt voor 500 miljoen dollar zijn grootste concurrent Angie's List over. De bedrijven, beide Amerikaans, smelten samen tot een beursgenoteerd bedrijf.

HomeAdvisor en Angie's List gaan vanaf eind dit jaar verder als 'ANGI Homeservices Inc'. Samen bieden ze het grootste online platform voor home services van professionele klussers in Amerika. HomeAdvisor zette in 2016 bijna een half miljard dollar om en nam onlangs ook de Canadese marktleider HomeStars over.

IAC
Het samengevoegde bedrijf biedt klanten technologische snufjes die HomeAdvisor al gebruikte, zoals afsprakentool Instant Booking en de telefonische snelkeuzetool Instant Connect. IAC, het technologieconcern waaronder HomeAdvisor valt, bood anderhalf jaar geleden al 512 miljoen dollar voor Angie's List; de klussite sloeg dat bod toen af, maar kiest na steeds slechtere prestaties nu dan toch eieren voor zijn geld.

Van mond-tot-mond naar online
Het Nederlandse Werkspot bestaat sinds .. en zag het aantal geplaatste klussen op zijn platform tussen 2014 en 2016 stijgen met 46 procent. 'In het trackingsonderzoek van SAMR zien we in 2016 voor het eerst dat de bekendheid van internet als kanaal om aan een vakman te komen hoger is dan “via via”, respectievelijk 29 procent vs 26 procent,' constateert het klusplatform.