Twinkle | Digital Commerce

Hornbach zet gehele assortiment online

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

Hornbach timmert flink aan zijn aanwezigheid online. De keten heeft vrijwel alle artikelen uit zijn assortiment online geplaatst en is daarmee naar eigen zeggen in Nederland in één klap 'de grootste bouwmarkt online'.

Door de aantrekkende huizenmarkt is er ook weer meer vraag naar doe-het-zelf-producten. Klussers kunnen kiezen uit een assortiment met 50.000 artikelen, waar elke week honderden producten aan worden toegevoegd. Vier uur later staat de bestelling klaar om te worden afgehaald of bezorgd. Ter vergelijk: Praxis biedt 65.000 producten online aan (deels van verkopers op eigen marktplaats), Gamma 30.000.

Site en app
 ‘Klanten kunnen nu online net zo goed bij ons terecht als in de winkel,’ verklaart marketingmanager Maarten Post in een persbericht. ‘Zo kunnen ze overal en altijd de artikelen bestellen die zij nodig hebben, op hornbach.nl of in onze Hornbach-app. Om af te halen in een van de dichtstbijzijnde vestigingen of thuis te laten bezorgen.’

Drive-in
Sinds de Duitse bouwmarktketen een webshop opende in Nederland, konden consumenten de producten laten bezorgen of zelf afhalen. Die laatste service zorgde zelfs voor een plaatselijke strijd met concurrent Praxis over de drive-in in Tilburg.