Twinkle | Digital Commerce

Beate Uhse in de etalage

2018-01-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Het failliete Beate Uhse staat sinds gisteren te koop. Ondanks investeringen in herstructurering bij het bedrijf blijkt een verkoop onvermijdelijk voor het realiseren van een doorstart.

Halverwege december viel het doek voor het Duitse eroticaconcern, dat al jaren in zwaar weer verkeert. Beate Uhse mocht van schuldeisers een lening van 30 miljoen euro niet herfinanciëren; dat bleek de laatste druppel voor de sexshop, die sinds 2016 de ene na de andere directeur zag vertrekken.

Veel belangstelling

Volgens de huidige ceo Michael Specht trekt de erotiekhandelaar ondanks de moeilijke financiële situatie genoeg belangstelling van potentiële kopers en investeerders. 'Het hoge profiel en de lange traditie van het bedrijf trekken ook potentiële investeerders aan', zegt Specht tegen de Duitse omroep NDR, die eveneens meldt dat het bedrijf in verregaande onderhandeling is met leningverstrekkers, om straks op eigen kracht de weg terug te beklimmen.

Hellend vlak

Voorafgaand aan het zelf aangevraagde faillissement stootte Beate Uhse het Nederlandse Christine le Duc al af; Pabo.nl, dat eveneens een Beate Uhse valt, blijft tot nu toe in de lucht. Kort na de verkoop van Christine le Duc kreeg de retailer het aan de stok met Duitse beurswaakhond Bafin wegens het niet bijtijds aanleveren van financiële rapportages.