Twinkle | Digital Commerce

Flinders met groeigeld van Peak Capital naar België

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:46

Peak Capital neemt een belang van 20 procent in Flinders, het woonretailconcept dat Geert-Jan Smits enkele jaren geleden lanceerde. Aan de webwinkel van Flinders zijn horecagelegenheden gekoppeld. Daarvan komt er volgend jaar één in Antwerpen.

Dat meldt Smits in een persbericht over de investering van Peak Capital. Volgende maand al maakt Flinders zijn entree in België. ‘Eerst online, om vervolgens in september een horecagelegenheid en designwinkel te openen in Antwerpen’, aldus Smits.

Ambities
Het groeikapitaal van het Nederlandse Peak Capital, dat eerder investeerde in onder andere Catawiki, CheapCargo en Iens.nl, wordt verder gebruikt om het assortiment van Flinders te verbreden en om de online winkelervaring te verbeteren. Smits over die ambities: ‘Het is de uitdaging om de juiste voorraden aan te leggen, maar ook om voorraden bij leveranciers te ontsluiten. Online gaan we investeren in het bieden van meer inspiratie. Meubels en verlichting moet je online bijna kunnen aanraken, dat is de uitdaging.’

‘Internet in de genen’
Volgens Smits is de woonbranche een traditionele sector, waarin de versnippering aan leveranciers groot is en de automatiseringsgraad laag. Peak Capital relateert de investering in Flinders aan de ‘grote veranderingen in de woonbranche’ die op stapel staan. ‘Traditionele woonwinkels hebben moeite zich aan te passen. Dit biedt kansen voor een nieuwe partij als Flinders, die internet in de genen heeft’, aldus Thijs Gitmans.

Beweging
Dit jaar was er veel beweging op de online woonmarkt. Ikea opende een Nederlandse webwinkel, die door de al aanwezige webspelers enthousiast werd ontvangen. Vorige week maakte Wehkamp.nl een nieuwe samenwerking bekend met De Mandemakers Groep (DMG). Voortaan zijn ook meubels van DMG's woonformule Piet Klerkx te koop in het webwarenhuis. Vorig jaar al nam Sanoma een belang in SB Commerce, dat tientallen woonwebwinkels in de lucht houdt.


Cafés en woonwinkel
Smits, voormalig directeur van internetadviesbureau Jungle Minds, opende het eerste ‘Flinders Café’ in maart 2011, in samenwerking met Coffee Company. Na die tijd is er nog een café in Groningen en een ‘Flinders Woonwinkel’ in de hoofdstad geopend. In de cafés ligt de nadruk op eten en drinken. Het gehele interieur van Flinders is er ook te koop.