Twinkle | Digital Commerce

Recordaantal Sint-pakketten: dertig procent meer bezorgd

2017-12-06
1000562
  • 1:13

Nog nooit hebben Nederlanders zoveel pakjes laten bezorgen in de week voor Sinterklaas: volgens een meting van PostNL waren dat er de afgelopen week meer dan 6,5 miljoen, wat een record oplevert en een plus van dertig procent ten opzichte van vorig jaar.

Het is traditioneel de drukste week in het jaar voor PostNL. De Sinterklaasdrukte begint steeds vroeger, aldus de vervoerder. Daarbij bleken bezorgopties als avondlevering, zondaglevering en het ophalen bij een afleverpunt populair. In totaal leverde PostNL 17,1 miljoen pakketjes in de aanloopperiode naar 5 december.

Volle kracht

Ruim 4,4 miljoen huishoudens bestelden dit jaar online; gemiddeld ging het om 3,9 pakketten per adres. In het Zuid-Hollandse Meerkerk, het Limburgse Gronsveld en het Drenthse Eelderwolde bestelden consumenten de meeste pakjes. 'Onze 19 pakkettensorteercentra door het hele land hebben weer op volle kracht gedraaid', zegt Leendert-Jan Plaisier, directeur operations PostNL Pakketten. 'Onze sorteerders en bezorgers hebben de afgelopen weken heel hard gewerkt'.

Records

De 6,5 miljoen pakjes van afgelopen week overstijgen het weekrecord van 2016 met overtuiging; in december vorig jaar meldde PostNL nog een piek van 5,5 miljoen bezorgde pakketten in de week voor kerstmis. Niet alleen in het aantal pakketten, maar ook wat omzet betreft overtrof de goedheiligman zichzelf dit jaar; online webwinkeliers zagen hun weekomzet met gemiddeld 31 procent stijgen dankzij het heerlijk avondje.