Twinkle | Digital Commerce

Voorbereid naar de feestdagen

2023-11-16
1120630
  • [nieuws]
  • 1:04

De feestdagen komen eraan! Singles’ Day zit er al op, en we staan aan de vooravond van de intocht, Black Friday & Cyber Monday, Pakjesavond, Kerst en Oud & Nieuw. Van oudsher is dit de drukste periode in de retail. Hoe ga je nou voorbereid die weken in?

Tip 1:

Spreid je acties!

Wil je korting geven aan het eind van het jaar? Ga voor een Green of BlackFriday-week in plaats van een weekend. Spreid je acties over de hele periode, en lever je pakketjes op tijd aan bij je vervoerder. Dat kan vaak ook in het weekend.

Tip 2:

Verpak slim

Zorg voor zo min mogelijk lucht in verpakkingen. Hoe minder lucht er ineen pakket zit, hoe meer pakjes er in een pakketbus passen.

Tip 3:

Pas je bezorgbelofte aan

Vandaag besteld, morgen in huis? In een normale periode lukt dat vaak wel, maar in de piekperiode is het lastig je aan die belofte houden. Je bent immers afhankelijk van de pakketdienst. Wees duidelijk op je website en vermeld een langere levertermijn.

Tip 4:

Geef verschillende bezorgopties

Geef consumenten de keuze uit verschillende bezorgopties. Wil je klant het pakketje thuisbezorgd, of mag het ook naar de buren of een pakketpunt? En misschien heeft het pakketje niet zoveel haast en wil je klant er wel wat langer op wachten om zo de druk op de keten iets te verlagen.

Meer lezen? Ga naar https://www.thuiswinkel.org/feestdagen