Twinkle | Digital Commerce

Carrefour zet boodschappen nog dezelfde dag klaar

2017-12-04
1000562
  • 0:58

Carrefour laat zijn klanten met behulp van acht van zijn Belgische vestigingen voortaan orders van boodschappen nog dezelfde dag ophalen bij Drive-ophaalpunten; dat geldt voor alle bestellingen die vóór 14.00 geplaatst zijn.

De hypermarktketen geeft zichzelf vervolgens vier uur de tijd om alle orders klaar te zetten. De behoefte daaraan is groot, volgens Carrefour zelf, dat de dienst opzet voor 'diegenen die dringende of onvoorziene boodschappen moeten doen, maar geen tijd hebben om hun boodschappen zelf te doen.’

Food en non-food

Carrefour zette in een eerdere pilot al tempo achter zijn leveringen door via bpost-dochter bringr binnen twee uur te leveren. De keten levert niet alleen boodschappen, maar heeft ook een apart assortiment voor non-foodproducten. Op de markt gonzen geruchten dat Amazon zijn zinnen heeft gezet op de Franse retailer.

Drive

Carrefour startte vier jaar geleden met het Drive-concept, dat inmiddels is opgeschaald naar een landelijk netwerk. Het aantal afhaalpunten staat inmiddels op 150 en groeit nog steeds. Klanten die hun boodschappen liever thuis laten bezorgen, krijgen die sinds augustus in heel België afgeleverd door PostNL.