Twinkle | Digital Commerce

Flink opent weer nieuwe locaties

2024-05-17
1000562
  • [nieuws]
  • 1:57

Flink heeft deze week nieuwe locaties geopend in Amsterdam en in Utrecht. De flitsbezorger meldt actief op zoek te zijn naar meerdere nieuwe plekken, waaronder Zwolle. Ook wordt gekeken naar locaties van het vertrekkende Getir.

Het gaat om een hub aan de James Wattstraat in Amsterdam-Oost en aan de Strawinskylaan in Utrecht. De nieuwe locaties zorgen ervoor dat zowel klanten in Amsterdam als in Utrecht beter bediend kunnen worden. In Utrecht wordt het bezorggebied uitgebreid met Leidsche Rijn. Het is voor het eerst sinds december 2023 dat de flitsbezorger een nieuwe vestiging betreedt. Destijds was dat in Nijmegen. De laatste keer daarvoor was in maart dat jaar. Toen ging het om een verhuizing van de operatie naar een nieuwe hub, omdat de bestaande locatie van de gemeente moest worden gesloten.

Winstgevend

Robin Kiesler, directeur Nederland van Flink meldt in een persbericht: 'We zijn verheugd dat we, in goed overleg met de gemeenten, deze twee nieuwe locaties hebben kunnen vinden. Ze zijn ruim opgezet en in Utrecht gaan we nu ook in een fors groter gebied bezorgen. Inmiddels heeft al meer dan een miljoen Nederlanders bij Flink besteld en we zien ernaar uit dat meer Utrechtse bewoners dat vanaf nu ook kunnen.'

Flink is sinds 2021 in Nederland actief en bezorgt boodschappen in meer dan veertig Nederlandse gemeenten. Het bedrijf is de laatste jaren hard gegroeid, en maakt inmiddels winst. Woordvoerder Stefan de Bruijn zegt hierover dat dit zowel geldt voor de internationale bedrijfsvoering als voor die in Nederland. ‘Vorig jaar waren we al winstgevend op hub-niveau, maar was dat nog niet zo met alle operationele kosten meegerekend. Sinds dit jaar zijn we dat wel’, aldus de woordvoerder.

Meer locaties

In 2024 en 2025 zal Flink zich in meer steden gaan vestigen en ook in bestaande steden extra locaties openen. Daarvoor wordt onder andere gekeken naar Zwolle, aldus De Bruijn, waar Flink nog geen locaties heeft. Ook wordt actief gezocht naar locaties in Amsterdam Noord en Rotterdam Zuid, om in die steden het verzorgingsgebied te vergroten.

Een deel van die nieuwe locaties kan mogelijk gevonden worden bij het vertrekkende Getir, bevestigt de woordvoerder. ‘Daar worden gesprekken over gevoerd, het zou kunnen dat enkele van die locaties naar Flink gaan. Maar we kijken daarbij heel bewust naar locatie, en of de hub groot genoeg is. Sinds vorig jaar worden onze locaties steeds groter, zodat de gehele operatie binnen kan plaatsvinden.’