Twinkle | Digital Commerce

Rabobank en ING vorderen op mobiel betaalgebied

2017-11-09
25101411
  • 1:05

De Rabobank heeft vandaag de nieuwe versie van 'digitale portemonnee' Wallet gelanceerd; daarmee kan een aanzienlijk grotere groep klanten contactloos betalen. ING maakte zijn mobiele applicatie deze week geschikt voor FaceID.

Daarmee zetten de banken verdere stappen op mobiel betaalgebied. ING pioniert in het Nederlandse betaallandschap met gezichtsherkenning, een nog redelijk onontgonnen gebied. Eerder introduceerde de bank spraakassistentie en vingerafdrukherkenning in zijn mobiele applicatie. De ING-klanten die vanaf nu kunnen betalen met gezichtsherkenning, dienen in het bezit te zijn van de nieuwste iPhone X; Rabobank mikt met Wallet op een groter deel van zijn klanten, doordat niet langer een speciale nfc-simkaart nodig is om de contactloze betaalfunctie te kunnen gebruiken.

Digitale portemonnee

Rabobanks Wallet-applicatie bestaat al sinds 2015, maar slechts een kleine groep consumenten kon die gebruiken, vanwege het om veiligheidsredenen vereiste bezit van een Samsung Galaxy 4 of een Samsung Galaxy Note 3. Nu elke klant met een smartphone die draait op Android 5.0 of hoger, contactloos kan betalen met de applicatie, zal het gebruik ervan aanzienlijk stijgen. Google en Amazon trachtten in het verleden ook een dergelijke functionaliteit te introduceren; die initiatieven liepen uiteindelijk spaak.