Twinkle | Digital Commerce

Introductie Rabo Wallet aanstaande

2017-10-05
180101
  • 1:43

Een kleine groep Rabobank-klanten is vandaag begonnen aan een laatste gebruikerstest van de mobiele portemonnee van de bank. De Rabo Wallet, die in september werd aangekondigd, wordt geïntroduceerd ‘zodra de bevindingen zijn verwerkt’.

Rabobank gaat contactloos betalen in fysieke winkels aanjagen via near field communication, kortweg nfc. Consumenten rekenen af door met een chip langs een terminal te zwaaien. Die nfc-chips zijn te vinden in steeds meer smartphones. De Rabo Wallet is bij introductie echter niet voor alle telefoons met zo’n chip geschikt; volgens de bank voldoen alleen de Samsung Galaxy 4 en de Samsung Galaxy Note 3 momenteel aan de strenge veiligheidseisen. ‘De betaling moet net zo veilig zijn als met de traditionele Rabo bankpassen.’

Chips op bankpassen
Om contactloze betalingen met nfc in de winkel te stuwen, gaat Rabobank in navolging van ING en ABN Amro zijn bankpassen voorzien van de chips. ‘Klanten die nu actief gebruik maken van de Chipknip of MiniTix krijgen automatisch een nieuwe pas. Andere klanten op het moment dat hun pas aan vervanging toe is’, aldus de bank.

Nieuwe standaard
De Rabobank noemt nfc de nieuwe standaard voor mobiel betalen in winkels, reden om andere voorzieningen af te bouwen. ‘Een uniforme betaalwijze voorkomt verwarring in gebruik’, verklaart de bank. Acceptanten van MiniTix krijgen in de loop van komend jaar de mogelijkheid om contactloze betalingen via de Rabo Wallet of nieuwe bankpassen te ontvangen. MiniTix en het daarop gebaseerde MyOrder Cashless Betalen, die werken met andere terminals, houden op 1 november 2015 op te bestaan. Dat bevestigt een woordvoerster van de bank aan Twinkle.

Meer dan betalen
Uit een eerder geplaatste video blijkt dat de Rabo Wallet veel meer toepassingen krijgt dan betalen in de winkel alleen. Gebruikers kunnen er bijvoorbeeld virtuele klantenkaarten en kassabonnen in bewaren, er mee parkeren of, op termijn, er mee inchecken bij het openbaar vervoer. Bestel- en betaalapp MyOrder, waarin Rabobank meerderheidsaandeelhouder is, is ook te benaderen via Rabo's eigen mobiele portemonnee:


 
NB: op 3 maart 2015 vindt in Houten het Online Betaal Congres plaats. Hoofdthema: The changing checkout experience.