Twinkle | Digital Commerce

Amazon stopt met digitale portemonnee

2017-10-05
180101
  • 0:54
Amazon’s eerste stap in mobiel betalen wordt afgebroken. De retailer stopt met zijn eigen digitale portemonnee, die onder andere standaard in de Fire Phone geïnstalleerd was.

De Amazon Wallet werd in juli vorig jaar gelanceerd, bijna tegelijk met de Fire Phone, de pure player’s eigen smartphone. Consumenten konden er vouchers en cadeaukaarten van online retailers die samenwerken met Amazon in opslaan, om later in de checkout te gebruiken. Ongeveer zeventig partijen meldden zich direct aan voor de bèta-versie van de app.

Testfase
De proefperiode is inmiddels voorbij en een woordvoerder van Amazon laat aan GeekWire weten dat het ook echt bij deze test blijft. ‘We gebruiken de lessen die we trekken uit dit soort gesloten projecten altijd bij de ontwikkeling van andere innovaties’, is zijn politiek correcte antwoord op de vraag waarom Amazon Wallet wordt gestopt.

Concurrentie
Amazon was met zijn Wallet een directe concurrent van onder andere Google en PayPal. Apple heeft sinds 2012 zijn Apple Passbook voor virtuele kortingsbonnen.