Twinkle | Digital Commerce

Intertoys wil verder bouwen met nieuwe financiering

2024-04-11
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Speelgoedketen Intertoys heeft een goed jaar achter de rug en wil die lijn doorzetten middels een nieuwe lening bij de Rabobank. Daarmee kan het businessplan de komende jaren ‘ruimschoots’ worden gefinancierd.

Dat laat het bedrijf weten bij de bekendmaking van de jaarcijfers over 2023. Daarin steeg de omzet met bijna 9 procent naar 208 miljoen euro en kwam het bedrijfsresultaat uit op 12,4 miljoen, een miljoen meer dan een jaar eerder.

Van die winst blijft onderaan de streep een nettowinst over van 7,1 miljoen euro, zo stelt algemeen directeur Eddy Assies tegenover RTL Z.

Zonder Mirage Retail Group

Hoeveel de keten leent bij Rabobank is niet bekend. Wel valt op dat het hier gaat om een ‘stand alone’ lening. Zonder de hulp van moederbedrijf Mirage Retail Group. Die laatste probeerde Intertoys eind vorig jaar te verkopen, zonder resultaat. Vervolgens werden de resultaten van Intertoys ingezet om het in financiële moeilijkheden verkerende zusterbedrijf Blokker te helpen.

‘Gezien de ontwikkelingen bij Mirage Retail Group hadden we een financiering via het moederbedrijf waarschijnlijk niet geregeld gekregen’, aldus Assies. Volgens hem staat Intertoys nu volledig op eigen benen.

Versnelling

De komende jaren wil Intertoys inzetten op de optimalisatie van het winkelnetwerk, het openen van nieuwe winkels en het verder uitbouwen van de omnichannelpropositie, de financiering moet dat proces volgens cfo Jan Nap versnellen.