Twinkle | Digital Commerce

EffectConnect maakt app voor marktplaatsverkopers

2017-11-21
1302643
  • [nieuws]
  • 1:10

EffectConnect, dat webshops koppelt aan marktplaatsen, presenteert een mobiele applicatie waarmee marktplaatsverkopers hun prestaties kunnen monitoren. Volgens de integrator is het de eerste app in zijn soort, gebruikers hoeven geen klant te zijn bij het bedrijf.

‘We zien dat gebruikers een groeitraject doorlopen’, motiveert EffectConnects ceo Bart Vintcent de lancering van de app aan Twinkle. ‘Ze willen steeds vaker en beter op de hoogte zijn van hun prestaties op marketplaces. Met deze app faciliteren we dat, niet alleen voor onze klanten, maar ook voor andere marktplaatsverkopers. Zij kunnen kansen benutten die ze anders mogelijk over het hoofd zien.’

Omzetten en orders

De gratis mobiele applicatie is beschikbaar voor Android en iOS en ze biedt realtime inzicht in omzetten per dag, week of maand. Deze bedragen kunnen direct worden vergeleken met een voorgaande periode. Ook orders en orderdetails van verkopen op onder meer bol.com, Beslist.nl, Blokker.nl, vidaXL zijn inzichtelijk. Deze week worden internationale marktplaatsen als Amazon, Cdiscount en Game.co.uk aan de app toegevoegd.

‘Alleen door continu op de hoogte te zijn van je prestaties op marketplaces kun je beter gaan presteren’, zegt Vintcent. Push-notificaties worden verstuurd als vooraf gestelde omzet- en orderdrempels worden behaald.

Veertienduizend verkopers op bol.com

De aantrekkingskracht van de app is in theorie groot en groeiend; marktplaatsverkopen nemen een vlucht en Vintcent wijst erop dat alleen bij bol.com al zo’n veertienduizend verkopers zijn aangesloten. ‘Het gaat er niet om waar je wil verkopen’, stelt hij, ‘het gaat erom waar de consument jouw producten wil kopen.’

Lees ook: Marktplaatsen: aansluiten of afhouden? (Twinkle 1-2017)