Twinkle | Digital Commerce

VidaXL lanceert dropshipment programma

2017-10-12
1118629
  • 0:50

VidaXL stelt zijn assortiment nu beschikbaar voor andere webwinkels in Europa, de Verenigde Staten en Australië. Het bedrijf lanceert vandaag zijn ‘dropshipment programma’ via b2b.vidaxl.com.

VidaXL ontwikkelde een platform waarop externe partijen plug-ins (Magento 1 & 2, Lightspeed) en een API vinden om artikelen van de retailer in hun webshop te verkopen. Het bedrijf uit Venray verkoopt zo op meer digitale plekken wereldwijd, is de gedachte. Partners profiteren van een uitgebreider assortiment.

Bezorging en klantenservice

Via het dropshipment programma kopen consumenten in genoemde regio’s bij de partner, maar verwerkt vidaXL de online orders. Ook de bezorging en de klantenservice regelt het bedrijf zelf.

Marktplaats

De nieuwe service volgt op de lancering van een marktplaats, waarop webwinkels hun producten juist bij vidaXL verkopen. Een nog te voltooien distributiecentrum met 100.000 vierkante meter vloeroppervlak in Venlo moet deze uitbreiding ondersteunen. VidaXL heeft de ambitie om logistiek dienstverlener te worden, ook voor partijen die via zijn marktplaats verkopen.