Twinkle | Digital Commerce

VidaXL nu open voor externe verkopers

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:23

VidaXL heeft opdracht gegeven tot de bouw van een nieuw distributiecentrum in Venlo, dat 100.000 vierkante meter vloeroppervlak krijgt. De webshop heeft zijn platform opengesteld voor externe verkopers en richt de nieuwe ruimte in ter ondersteuning van zijn internationale groei.

'Het grondoppervlak van het nieuwe dc is nog groter, want we zijn van plan over een paar jaar verder uit te breiden,' verklaart vidaXL aan Twinkle. Het bedrijf kondigde de komst van het nieuwe distributiecentrum in september aan en liet toen al weten logistiek dienstverlener te worden, ook voor derde partijen die zich vanaf nu kunnen aansluiten op de marktplaats.

Internationale groei
Met het nieuwe distributiecentrum probeert de nummer 36 van de Twinkle100 zijn internationale groei bij te benen. Inmiddels is de e-retailer actief in 27 Europese landen, Australië en de VS. Vanuit het nieuwe distributiecentrum verwacht vidaXL dagelijks 60.000 bestellingen naar diverse bestemmingen te verzenden. De oplevering staat eind dit jaar gepland.

Externe verkopers
De webshop verbreedt zijn focus van het thema 'in en om het huis' naar een veelvoud van categorieën door retailers uit allerlei nieuwe branches op zijn platform te laten verkopen.VidaXL bekijkt aanvragen van verkopers vooraf; bij goedkeuring mag er verkocht worden. 'Iedereen kan zich aanmelden, de sector maakt niet uit, als de verkoper maar wel verantwoordelijk is en goed levert,' zegt CCO Kijo Oudshoorn tegen Twinkle. 'We willen zo breed mogelijk verkopen uit een zo groot mogelijk assortiment.'

Televisiecampagne
Ter promotie van alle nieuwe ontwikkelingen verschijnt vidaXL sinds kort op alle televisiekanalen van RTL met de campagne 'Kan niet? Echt wel!'.