Twinkle | Digital Commerce

De Buren lanceert Cubee in België

2017-10-09
1403936
  • 1:08

De Buren lanceert samen met bpost in België dochteronderneming Cubee: een netwerk van pakjesautomaten. Vanwege het 'open en onafhankelijke' karakter van Cubee kan elk pakje van een logistieke partner - waaronder naast bpost inmiddels ook DPD en GLS - in de pakjesautomaat bezorgd worden.

Daarmee is Cubee de Belgische vertegenwoordiging van het Nederlandse De Buren, laat een woordvoerder van het bedrijf aan Twinkle weten. Alle 150 pakjesautomaten van bpost zijn inmiddels omgebouwd tot Cubee-automaten. Tegen eind 2018 wil het nieuwe bedrijf zijn netwerk bij de uitbreiden tot ruim 450 pakjesautomaten. Dat stemt overeen met de ambitie die De Buren kenbaar maakte toen bpost een jaar geleden een 'substantieel' belang' in het Twentse bedrijf nam.

Unieke code

Klanten van webwinkels die Cubee als levermethode aanbieden, kunnen hun orders in de automaten laten leveren. Ze krijgen dan een unieke code toegestuurd, waarmee ze de levering uit de automaat kunnen halen. Ook kunnen consumenten zelf pakketten verzenden of retour sturen via Cubee.

Open netwerk

'Door de stap te zetten naar een open netwerk, spelen we perfect in op de noden van retailers, e-tailers en online klanten', zegt bpost-ceo Koen van Gerven. 'De pakjeswereld evolueert in een razendsnel tempo en onze klanten hebben behoefte aan zeer flexibele oplossingen en een open netwerk dat hierop aangepast is.'