Twinkle | Digital Commerce

Just Eat Takeaway test dronebezorging

2021-02-23
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

In Ierland is Just Eat Takeaway gestart met het aanbieden van afhaalmaaltijden per drone. Hiervoor heeft de maaltijdenbezorgservice een pilot opgezet in Oranmore.

De service is momenteel exclusief beschikbaar voor klanten van Camile Thai. Zij kunnen hun gerechten selecteren op het speciale bezorgmenu voor drones, dat op bepaalde dagen beschikbaar is. Het eten kan in minder dan drie minuten naar het afleverpunt worden gebracht, schrijft The Irish Times.

Uitdagingen

De droneprimeur in het land is bijzonder volgens Amanda Roche, algemeen directeur van Just Eat Ireland. ‘Het is een echt succesverhaal voor technologie in de afhaalvoedingsindustrie in Ierland, een verhaal dat zijn veerkracht en innovatie bleef tonen ondanks alle uitdagingen die afgelopen jaar de revue passeerden.’

Initieel stond de pilot gepland voor begin 2020, maar de maaltijdbezorgservice stelde dit uit om zich te focussen op het ondersteunen van zijn restaurantpartners in tijden van corona. Bij succes zal de levering van maaltijden per drones aan meer klanten worden uitgebreid in de komende maanden.