Twinkle | Digital Commerce

Onderzoek en onafhankelijk bestuurder voor eigenaar Neckermann.com

2017-09-29
1000562
  • [nieuws]
  • 0:60

Readen Retail, moederbedrijf van Neckermann.com, krijgt een onafhankelijk bestuurder. Daarmee willigt de rechter de eis van tegenpartij Axivate Capital in, dat in een lopende rechtszaak tegen Readen inzichtelijkheid en orde op zaken bij het bedrijf verlangt.

Het beleid en de gang van zaken bij Readen komen ook onder de loep. Als voormalig eigenaar en huidige minderheidsaandeelhouder - 23 procent - eist Axivate Capital actuele cijfers en inzage in de resultaten. De nog aan te wijzen onafhankelijk bestuurder zal Readen daarbij ondersteunen en vertegenwoordigen.

In de clinch

Het rechterlijk besluit is de nieuwste ontwikkeling in de slepende kwestie rondom Neckermann.com. De webshop bleef overeind na een faillissement van zijn fysieke tegenhangers in de winkelstraat, nu bijna een jaar geleden. Dat was de tweede keer dat het doek viel voor de winkels; tijdens de eerste keer in 2014 werd ook de webshop meegetrokken in een faillissement, destijds onder Axivate Capital. Sinds 2014 zwaait Readen Retail de scepter over Neckermann.com, dat volgens mede-eigenaar Joop Steenbergen nog dit jaar een koerswijziging ondergaat.

Lees ook: 'Neckermann-eigenaren in de clinch om financiën' (28-08-'17)