Twinkle | Digital Commerce

Neckermann-eigenaren in de clinch om financiën

2017-09-01
25081410
  • [nieuws]
  • 1:32

Investeringsmaatschappij Readen Retail en Axivate Capital, beide eigenaars van Neckermann.com, zijn verwikkeld in een slepend conflict over de prestaties van de webwinkel.

Tijdens een recent treffen in de Ondernemingskamer maakte minderheidsaandeelhouder Axivate verwijten aan het adres van Readen met betrekking tot de onduidelijkheid die heerst over omzetcijfers van Neckermann.com, schrijft het FD. Axivate, voor 23 procent eigenaar van de onderneming, eist dat Readen orde op zaken stelt in de boekhouding.

Scherpe omzetdaling over 2016

Readen bevestigde afgelopen week tegenover de rechter dat Neckermann.com in de eerste helft van 2016 nog 853.000 euro aan omzet boekte; het tweede halfjaar daalde dat bedrag met meer dan de helft naar slechts 350.000 euro. Axivate eist nu dat een onafhankelijk bestuurder toezicht houdt op herstel van en overzicht in de resultaten van Neckermann.com.

Over en weer

Onder Axivate, voormalig eigenaar van winkels en webshop van Neckermann.com, ging het bedrijf in 2014 failliet. Readen Holding Corporation, geleid door de broers Joop en Ronald Steenbergen, nam het over en behield Axivate als minderheidsaandeelhouder. Afgelopen november trok Duitse e-commerce speler Otto Readens licentie voor het gebruik van het domein Neckermann.com in, waarna Readen faillissement aanvroeg voor de Neckermann-winkels; dat leidde tot een conflict tussen Readen en Axivate. Daar bovenop komt Axivates onvrede, die naar eigen zeggen in het ongewisse gelaten wordt door Readen over de financiële staat van dienst van Neckermann.com.

Nieuwe plannen

Tegenover Twinkle maakte Readen-directeur Joop Steenbergen in juni nog melding van nieuwe plannen voor de Neckermann.com-shop, die een forse verkleining van het assortiment en een focus op woongebied behelzen. 'Momenteel zijn we bezig naar het verkleinde assortiment toe te werken,' verklaarde Steenbergen. Diezelfde week confronteerde Radar het bedrijf naar aanleiding van klachten over slechte bereikbaarheid en uitgebleven leveringen. Overigens bleken zowel Neckermann.com als Axivate vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.