Twinkle | Digital Commerce

Geen doorstart voor winkels Neckermann.com

2017-05-28
24931402
  • [nieuws]
  • 1:07

Neckermann.com maakt geen doorstart in de winkelstraat. Opkoper Hahebo BV heeft de panden overgenomen; uit een nieuw verschenen faillissementsverslag blijkt dat pogingen van de curator om een doorstart te bewerkstelligen, op niets uitliepen. 

Het verslag meldt dat er 'is gekeken of partijen het gebruik van de gehuurde winkels en het aldaar werkzame personeel wilden overnemen. Daarvan is echter niet gebleken.' De inboedel van de winkels ging in maart al onder de hamer.

Rechtzaak
Moedermaatschappij Readen Holding stapte begin februari naar de rechter na de uitspraak van het faillissement van de Neckermann.com-winkels. Aandeelhouder Axivate Capital Partners zou, zoals afgesproken tussen beide partijen, intellectuele rechten van het merk Neckermann.com overdragen aan Readen Holding, maar deed dat volgens de maatschappij 'onvolledig en met vertraging'. Daardoor kon Readen Holding naar eigen zeggen niet genoeg investeren in zijn winkels, waardoor die failliet gingen.

Webwinkel
Over de toekomst van de webshop Neckermann.com deed Readen Holding geen recente uitspraken. 'Op dit moment ligt de volledige focus van Neckermann op online activiteiten, waarbij Neckermann een nieuwe winkelbeleving zal brengen aan het publiek via zijn online kanaal', verklaarde de moedermaatschappij in februari. Op navraag van Twinkle hoe het staat met de webshop, waarin al enkele maanden alle artikelen flink zijn afgeprijsd, volgde nog geen commentaar.