Twinkle | Digital Commerce

Neckermann.com ‘juist nu’ in de winkelstraat

2017-11-08
180101
  • 0:59

Neckermann.com opent in de winkelstraat. Nadat gisterenochtend bekend werd dat Kijkshop acht winkels afstoot, kondigde nieuwbakken eigenaar van Neckermann.com Readen Retail aan deze vestigingen met het online warenhuis te willen vullen.

Het is daarmee de eerste keer dat het webwarenhuis zijn deuren in de winkelstraat opent. De winkels worden een etalage voor de digitale winkel, zo meldt de Telegraaf. Naast de acht oud-Kijkshop-winkels, krijgt Neckermann.com vijf Belgische filialen. Deze zijn gekocht van Depotplus.

Landelijke dekking in twee jaar
Binnen twee jaar moeten er in heel Nederland winkels van Neckermann.com zijn, laat directeur Bas Pieper van Readen Retail weten. ‘Op korte termijn willen we nog eens een tiental winkels openen’, zegt hij aan de krant. ‘Juist nu is er een markt, we gaan bewust van digitale clicks naar de bricks in de winkelstraat’.

Nieuw leven
Readen Retail heeft gisteren een meederheidsbelang genomen in Neckermann.com, dat in het verleden twee keer nieuw leven is ingeblazen door Axivate Capital. Bij de laatste doorstart, in 2014, liet Neckermann.com weten te streven naar een top-5-positie in de Nederlandse e-commerce markt.