Twinkle | Digital Commerce

StyleLounge krijgt groeigeld van Rocket Internet

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

StyleLounge, een zoekmachine voor mode, heeft nieuw groeigeld gekregen van onder andere Rocket Internet en het Nederlandse Axivate Capital. Met het ‘zevencijferige bedrag’ wil het bedrijf verder uitbreiden in Europa.

StyleLounge is een Hamburgs affiliateplatform waarop consumenten kledingstukken vinden van ruim driehonderd aangesloten webwinkels. De website vergelijkt de prijzen van een product in verschillende (internationale) shops, ook op basis van verzendkosten, retourkosten en kortingen. Zo vindt de consument de beste prijs voor een artikel, is de gedachte.

Eerdere investering
‘Na slechts zeventien maanden op de markt te zijn, zijn we in Duitsland de snelst groeiende leverancier en in Nederland de tweede grootste speler’, schrijft het bedrijf in een persbericht. Vorige zomer ontving StyleLounge ook al een groei-injectie van 2,3 miljoen euro van onder meer Axivate Capital en Felix Jahn, oprichter van Home24.

Europa in
Met dat geld wilde StyleLounge, dat toen in Duitsland, Nederland en Frankrijk aanwezig was, ook al uitbreiden binnen Europa. Alleen Zwitserland is inmiddels aan de landenlijst toegevoegd, waar vijf nieuwe markten op de planning stonden. De nieuwe investering moet hier verandering in brengen en helpt ook in de verdere productontwikkeling op het platform.