Twinkle | Digital Commerce

Hofweb gaat nationaal met bio-boodschappen

2017-09-29
1000562
  • 1:44

Biologische webwinkel Hofweb verbreedt zijn bezorggebied van vier provincies naar heel Nederland. PostNL verzorgt de aflevering van de boodschappen. De onderneming van Lambertus Zijlstra en Peter van IJzendoorn, allebei boerenzonen, haalde voor de uitbreiding geld op via een crowdfundingsactie.

'Vorige week verstuurden we testleveringen, deze week zijn we definitief begonnen', zegt mede-eigenaar Peter van IJzendoorn tegen Twinkle. 'Vooral de laatste tijd groeit ons e-commerce kanaal behoorlijk, daar heeft mond-tot-mondreclame ook veel aan bijgedragen. Uit die kringen hoorden we ook vaak de vraag naar uitbreiding van onze bezorgregio.'

PostNL

Het moment dat Hofweb heeft gekozen om landelijk te gaan bezorgen - deels met eigen bussen, deels uitbesteed -, hangt samen met de ontwikkelingen bij PostNL op het gebied van bezorging van food. 'We hebben altijd zelf de logistiek van onze weborders verzorgd. PostNL is nu zover dat het voldoende kwaliteit kan garanderen voor food delivery, dus zijn we ingestapt. De ambitie voor landelijke bezorging hadden we al langer.' Het afgelopen jaar bouwde Hofweb een eigen IT-platform om de bestellingen in ontvangst te nemen.

Korte keten

De biologische websuper levert aardappelen, uien en kolen van het veld, maar ook cosmetica, schoonmaakmiddelen en droogwaren. 'Ons bedrijf wil de keten kort houden, we staan in direct contact met onze leveranciers. Ons hart ligt bij producten direct van de boer, als tegenhanger van supermarktkanalen, waarbij anonimiteit heerst. We zien onszelf als een facilitaire dienst tussen boer en eindklant. Mensen willen steeds vaker weten waar hun producten vandaan komen.'

Eigen fulfilment

'Qua aanvoer van biologische producten hebben we geen probleem, als je je logistiek op orde hebt. Een aardappelboer bijvoorbeeld heeft over het algemeen grote omzetvolumes, daar nemen wij misschien tien procent van af. Onze ambitie is om zo’n hele oogst direct te vermarkten. Wij pakken alles zelf in, om kwaliteit te borgen. PostNL levert de inmiddels bekende koelboxen aan en wij pakken die volgens eigen kwaliteitsstandaarden in. Deksel erop, zegel eroverheen. Dat gebeurt in ons distributiecentrum in Biddinghuizen. Fulfilment houden we volledig in eigen huis, met name in food is dat fijn om te doen.