Twinkle | Digital Commerce

Maaltijdboxen Ekomenu en Streekbox fuseren

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

De biologische maaltijdbox Ekomenu en maaltijdbox Streekbox slaan de handen ineen en gaan verder met een volledig biologisch en streekgericht assortiment. In de groeiende maaltijdboxmarkt wil Ekomenu zijn invloed uitbreiden.

Supermarktketen Ekoplaza, die met food-ondernemer Jack Stroeken de Ekomenu-maaltijdbox op de markt bracht, richt zich op louter biologische producten. In het FD vertelt de ondernemer dat schaalgrootte voor beide partijen de reden voor het samengaan was.

'Streekbox wordt één van de concepten binnen Ekomenu', vertelt Stroeken aan Twinkle. 'We hebben bij Ekomenu verschillende doelgroepen, thema's en menu's, zoals koolhydraatarm, vegetarisch of glutenvrij. Daarbij komt nu de Streekbox met regionale producten.' Streekbox is inmiddels ook qua logistiek en in de webshop geïntegreerd bij Ekomenu.

Samenwerken
Streekbox startte als leverancier van streekproducten uit het Groene Hart en is inmiddels een landelijke speler op de maaltijdboxenmarkt. Vanaf nu zijn de boxen volledig biologisch. Stroeken vertelt dat Ekomenu ambities heeft om met nog meer kleinere maaltijdboxinitiatieven samen te werken en ze volledig biologisch te maken.


Lees ook: