Twinkle | Digital Commerce

'Aandelenkoers Amazon richting 1400 dollar'

2017-09-29
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

De Amerikaanse Wells Fargo Securities zet alle kaarten op Amazon: de investeerder en analist voorziet een stijging van de aandelenkoers naar 1.400 dollar; bijna vijftig procent hoger dan de huidige prijs.

Momenteel beleven aandelenkoersen van tech-giganten een dip, maar die pullback is een voorbode van een nieuwe koopdrift, verwacht CNBC. Wells Fargo Securities beaamt dat en stelt het koersdoel voor Amazon pijlsnel omhoog. Met 1.400 dollar noemt de bank het hoogste bedrag van alle 42 analisten die Amazon op de beurs volgen.

Boven de duizend

In 2017 steeg de aandelenkoers van Amazon met 25 procent. Daarbij overschreed die de magische duizend-dollargrens in mei. Op het moment van schrijven staat de koers op 956,40 dollar.

Slag om de arm

Kredietbeoordelaar Moody's toonde zich kortgeleden minder positief over de e-tailreus en nuanceerde in een kritisch rapport de verwachte dominante handelspositie van Amazon. De webwinkel kwam zelf met een verliesverwachting voor het huidige kwartaal. Die wordt echter veroorzaakt door fikse investeringen in fysieke winkels, drone-leverdiensten en bezorgservices als Amazon Fresh.