Twinkle | Digital Commerce

Carrefour start boodschappenbezorging in België

2017-05-27
420420
  • 1:19

Carrefour biedt Belgen voortaan de mogelijkheid om bestelde boodschappen te laten afleveren. Klanten betalen de producten en de vaste leverkosten van 9,95 euro direct aan de bezorger van bpost. Ze bestellen niet bij Carrefour, maar op een site van de bezorgpartner.

Carrefour bood Belgische webshoppers tot deze week alleen een afhaaloptie voor boodschappen via bestelsite Drive.be. De drive-throughs bij onze zuiderburen waren aanvankelijk alleen bij supermarkten te vinden, afgelopen voorjaar werd het eerste losse afhaalpunt geopend. In de zomer stuntte Carrefour tijdelijk met een heuse ‘Summerdrive’ voor boodschappen bij het strand van Knokke.

Combo
Momenteel beschikt Carrefour over 10 drive-throughs in België. Wie zijn boodschappen liever laat bezorgen, wordt op Drive.be verwezen naar Combo.be, een site van bpost. De Belgische marktleider in pakketbezorging bundelt ook online aanbod van andere retailers op dat nieuwe boodschappenplatform.

Pas na een postcodecheck (nog maar ongeveer een vijfde van de Belgische gezinnen kan van Combo gebruik maken), de keus voor een bezorgmoment en het invullen van complete gegevens kan de webshopper zijn winkelmand vullen met producten van Carrefour. Op werkdagen worden de levensmiddelen in de vroege avonduren (tussen 18.00 uur en 21.00 uur) geleverd.

Boodschappen bestellen in België
Het Franse Carrefour is een van de grootste supermarktketens in België. Marktleider Colruyt biedt webshoppers alleen een optie tot click & collect, concurrent Delhaize bezorgt al wel. Albert Heijn zal komend jaar actief worden op de Belgische online boodschappenmarkt, blijkt uit recent gecommuniceerde plannen van Twinkle100-aanvoerder Ahold.