Twinkle | Digital Commerce

'Bpost heeft interesse in Bubble Post'

2017-07-10
20481152
  • 1:06

Bpost zou plannen hebben om de fietskoerierstart-up Bubble Post in te lijven. Het Belgische post- en pakketbedrijf zou daarvoor 4 miljoen euro op tafel willen neerleggen, zo melden bronnen. Bubble Post is inmiddels toe aan zijn tweede internationale expansie.

Bij Bubble Post, gestart in Gent in 2012, werken inmiddels honderd mensen. De elektrische voertuigen, cargo-fietsen en koelwagens op aardgas brengen pakketjes van webwinkels vanuit een eigen hub bij consumenten thuis in grote steden. Zo hoeven vervuilende busjes het centrum niet in. 

Nederlandse steden

Het bedrijf heeft een jaaromzet van 3,5 miljoen euro en rijdt in drie Nederlandse steden: Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Nu zijn er ook plannen om in Barcelona en Vitoria te rijden.

Knowhow binnenhalen

Bpost meldt zelf niets over de overname, maar geeft aan dat het wel op zoek is naar externe partners in bezorging, zoals de ‘strategische participatie’ met Parcify vorig jaar. ‘We willen knowhow en technologie binnenhalen die bij ons nog niet aanwezig is’, aldus een woordvoerster aan De Standaard.

Bpost en PostNL

Bpost bracht de afgelopen jaren vier keer een bod uit op PostNL, wat volgens verschillende Nederlandse media steeds direct van tafel werd geveegd. PostNL vond zijn potentiële koper een ouderwets postbedrijf dat nog moet moderniseren. Een Amerikaanse aandeelhouder van het Nederlandse bedrijf verkocht daartoe een groot deel van zijn aandelen, omdat PostNL door de perikelen rond Bpost ‘uninvestable’ werd.