Twinkle | Digital Commerce

Amazon van start met afhaalpunt boodschappen

2017-05-26
24711390
  • [nieuws]
  • 0:41

De eerste locatie van AmazonFresh opent zijn deuren in Amazons thuisstad Seattle. Prime-leden kunnen er gratis hun boodschappen laten klaarzetten en afhalen; ze hoeven slechts een kwartier van tevoren hun bestelling op te geven.

Voorlopig test Amazon zijn Fresh-afhaalpunten in Seattle. In maart kondigdede e-retailer de komst van zijn Fresh Pickup aan, een uitbreiding van de al bestaande bezorgservice AmazonFresh. Kortgeleden kwam die beschikbaar in Duitsland; inwoners van Berlijn kunnen sinds enkele weken gebruikmaken van de boodschappenbezorging. Fransen, Britten en Italianen gingen ze al voor.

Amazon-supers
Fresh Pickup is de nieuwste extra voor Amerikaanse Prime-abonnees. Amazon koppelde de boodschappendienst zelf al twee jaar geleden aan het lidmaatschap. De e-commerce gigant test ook drive through-punten in de Verenigde Staten. De laatste tijd ontplooit Amazon steeds meer activiteiten op het gebied van supermarkten; zo is er Project Como, kleine supermarkten waar Prime-leden verswaren kunnen halen en langer houdbare producten nog dezelfde dag kunnen laten thuisbezorgen.