Twinkle | Digital Commerce

Bol.com en Delhaize werken nauwer samen

2019-08-12
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Bol.com gaat meer samenwerken met Ahold Delhaize-zuster Delhaize. De bedrijven zullen een eerste commerciële samenwerking aangaan. In het kader van de ‘Terug naar school’-periode.

Dit betekent dat de bedrijven deze maand samen een online actie doen. Zo krijgen Delhaize-klanten een bol.com-cadeaukaart als ze minstens 75 euro aan online boodschappen bestellen. Andersom krijgen Belgische klanten bij de Twinkle100-aanvoerder, als ze hetzelfde bedrag uitgeven aan het ‘Terug naar school’-assortiment, een cadeaubon waarmee ze boodschappen bij Delhaize boodschappen kunnen bestellen.

Meer afhaalpunten

Het is dus voor het eerst dat de beide partijen op dit vlak met elkaar samenwerken. Eerder werd al bekend dat Bol.com ook afhaalpunten bij de Belgische supermarktketen ging plaatsen, net zoals bij Albert Heijn. In eerste instantie waren dit nog enkele afhaalpunten, maar uit het persbericht blijkt dat ook dit nu wordt uitgebreid naar heel Vlaanderen. Vanaf begin volgende maand kunnen Delhaize-klanten in 63 vestigingen hun bol.com-bestelling afhalen. Later dit jaar komen daar nog meer vestigingen bij.

Het is wel duidelijk dat het platform zijn vizier meer richt op de Belgische consument en retailers. Eerder dit jaar opende het bedrijf in Antwerpen nog een kantoor. Aan het begin van het jaar liet algemeen directeur Huub Vermeulen nog weten meer partners uit België te willen aansluiten op het platform.