Twinkle | Digital Commerce

Delhaize introduceert maaltijdboxen

2017-05-27
26351482
  • [nieuws]
  • 0:53

Delhaize start met de thuisbezorging van maaltijdboxen in België. Bij de boxen van het zusterbedrijf van Albert Heijn kunnen ook andere boodschappen worden besteld of producten worden weggelaten die niet nodig zijn.

Delhaize stapt daarmee in een markt die bij onze zuiderburen gedomineerd wordt door HelloFresh en Smartmat, dat steun kreeg van Delhaize’s concurrent Colruyt.

Afhalen of thuisbezorgen
Net als bij zijn Nederlandse zus kunnen de maaltijdboxen worden aangevuld met dagelijkse boodschappen, waarna de doos kan worden thuisbezorgd of worden afgehaald. Het is niet bekend of de extra boodschappen ook kunnen worden toegevoegd als een klant kiest voor afhalen, wat bijvoorbeeld bij Albert Heijn niet mogelijk is.

Wachttijden verdwenen
Inmiddels worden de reguliere online bestellingen bij Delhaize in 60 procent van het land thuisbezorgd. Sinds het schrappen van bezorgdienst Caddyhome moesten klanten veel geduld hebben voor het ontvangen van boodschappen, soms zelfs een week. Deze wachttijden zijn nu ‘nagenoeg verdwenen’, aldus een woordvoerder aan De Tijd