Twinkle | Digital Commerce

PostNL breekt eigen weekrecord

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

De week voor Kerstmis was voor PostNL de drukste in zijn geschiedenis. De vervoerder noteerde een nieuw weekrecord van 5,5 miljoen pakketten. Dit jaar bestelden veel consumenten hun boodschappen en maaltijdboxen online.

PostNL weet uit ervaring dat de week voor kerstmis de drukste periode van het jaar betekent en zette zich schrap. Vorig jaar telde het bedrijf op de drukste dag van 2015, eveneens in de week voor kerstmis, de bezorging van 1,4 miljoen pakketten. PostNL zette de afgleopen dagen 600 extra bezorgers in.

40 pakketten per seconde
‘Onze sorteercentra hebben deze weken op volle kracht gedraaid. Op de drukste momenten verwerkten we zelfs 40 pakketten per seconde’, aldus Gerrit Mastenbroek, directeur PostNL Pakketten. ‘Sinds de aankomst van Sinterklaas op 12 november tot aan Kerstmis hebben we 23,8 miljoen pakketten bezorgd, alles achter elkaar is dat ruim de afstand van Amsterdam naar de Noordpool’.

Online kerstdiners
Inwoners van Boxmeer, Duiven en Waddinxveen bestelden de meeste pakketjes per persoon. Daaronder waren veel maaltijdboxen en boodschappen; 29 aanbieders daarvan schakelden PostNL in voor de bezorging ervan.