Twinkle | Digital Commerce

Shopify richting kwart miljoen klanten

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:20

Shopify heeft vorig jaar 205 miljoen dollar omzet geboekt, dik 95 procent ofwel ruim 100 miljoen dollar meer dan in 2014. De Canadese aanbieder van e-commerce software dankt naar eigen zeggen veel van de groei aan zijn betaaloplossing.

Shopify Payments werd in de zomer van 2013 gepresenteerd als een ‘game changer’. Gebruikers van de e-commerce software kunnen sindsdien gebruik maken van de ingebakken payments processor, waarmee Shopify de drempel om überhaupt online te verkopen verlaagde; wie een webwinkel begint kan direct betalingen innen.

Andere aanbieders van e-commerce software volgden de stap van Shopify; zo verschenen achtereenvolgens SEOshop Payments (in samenwerking met Mollie), Shoptrader Payments (i.s.m. Pay.nl) en CCV Pay op de Nederlandse markt.

Transactievolume
Shopify zegt inmiddels 240.000 klanten te bedienen met zijn e-commerce software. Dat zijn veelal kleine partijen, want samen tekenden ze in het afgelopen jaar voor niet meer dan 7,7 miljard dollar aan verkopen via het platform.

Amazon, Facebook, Pinterest
Shopify ligt goed bij de grote jongens; Amazon, dat de stekker trekt uit zijn Webstore, verwijst webwinkeliers sinds september actief naar Shopify. Het Canadese bedrijf speelde een sleutelrol bij de introductie van Pinterest’s koopknop en een winkeltoepassing op Facebook. De e-commerce software is inmiddels ook gekoppeld aan de buy button van Twitter.

__________

Online Betaal Congres
Over precies een week, op dinsdag 8 maart, vindt de tiende editie van het Online Betaal Congres plaats in Houten. Op het programma staan sprekers van onder andere Alipay, Betaalvereniging Nederland, Bol.com, Holland Fintech, contentpartner Innopay, medeorganisator Thuiswinkel.org en Trendbox.
__________