Twinkle | Digital Commerce

Mercedes-Benz opent Nederlandse webwinkel

2017-11-08
180101
  • 1:00

Mercedes-Benz slijt voortaan bestelwagens in een Nederlandse webshop. Wie de nieuwe Citan aanschaft op Besteleenbestelwagen.nl, zou tot 15 procent op zijn maandlasten kunnen besparen. De webwinkel is in samenspraak met dealers opgezet.

Op Besteleenbestelwagen.nl wordt periodiek één model tegelijk aangeboden, te beginnen dus met de Citan. De wagens kunnen alleen in een vaste configuratie en in combinatie met een serviceleasecontract van 48 maanden worden besteld.

Op dit moment zijn er nog 10 Citans te koop. Op is op.

Als de voorraad verkocht is, wordt dat online zichtbaar. Bezoekers kunnen aangeven dat ze een seintje willen krijgen als er een nieuwe verkoopronde van start gaat.  

Dealernetwerk
Online kopers moeten een dealer selecteren, die de bestelwagen doorgaans binnen zeven werkdagen kan komen voorrijden. Voor het onderhoud zijn ze aangewezen op de zeventig ‘Van ProCenters’ in ons land. ‘Deze ontwikkeling is juist mogelijk omdat Mercedes-Benz in Nederland beschikt over een ijzersterk en onderscheidend dealernetwerk’, laat hoofd bestelwagens Jorus Vos dan ook optekenen.

Verkoopmogelijkheden
Volgens Vos voorziet Mercedes' webshop, die mikt op zzp’ers en kleine bedrijven, in een ‘belangrijke uitbreiding van de verkoopmogelijkheden’.